Overslaan en naar de inhoud gaan

Blog

Gepubliceerd op 05-08-2023

Zo verloor ik mijn geloof in actief beheerde beleggingsfondsen

Waar ik andere beleggers nu voor waarschuw, heb ik heel lang zelf gedaan: investeren in dure beleggingsfondsen die veel te weinig opbrengen. Dat deed ik zowel met mijn eigen centen als met die van anderen, want twaalf jaar lang werkte ik als vermogensbeheerder bij een Antwerpse private bank. Vooral in de begindagen kon ik doen waar ik van hield: voor klanten portefeuilles samenstellen met een selectie van 25 tot maximaal 40 aandelen. Na verloop van tijd mocht ik ook een nieuw aandelenfonds mee lanceren en beheren. Dat fonds werd heel actief gepromoot bij de klanten.

Lees verder

Gepubliceerd op 21-05-2023

Dubbel zoveel rente, hogere veiligheid en sneller winst dan op een spaarboekje

Je kan dubbel zoveel rente halen, met een hogere veiligheid en een sneller winst dan met je spaarboekje. Lees wat meer over de geld-ETF!

Lees verder

Gepubliceerd op 26-11-2021

Drie ETF tips en een waarschuwing voor een Belgische belastingbom bij ETF’s

Vorig jaar heb ik mijn top drie ETF’s gegeven op 16 oktober. Ik koos voor een trio met een wereldwijde duurzame aandelen-ETF, een ETF die de groeilanden volgt en een ETF die de kleinere aandelen of Small Caps schaduwt. 

Lees verder

Gepubliceerd op 31-08-2021

“Wat moet ik nu kopen, Tim?”

“Wat moet ik nu kopen, Tim?”. Deze vraag kreeg ik onlangs te horen op een zonnig terras met een vriend terwijl we uitkeken op de kathedraal van Antwerpen. Het is niet de eerste keer dat ik deze vraag krijg. En het zal ook niet de laatste keer zijn. De meeste beleggers krijgen voortdurend zulke vragen en dan vooral in goede beurstijden, zoals vandaag het geval is.

Lees verder

Gepubliceerd op 15-07-2021

Video over Actief versus Passief Beleggen

Video van de lezing voor VFB in oktober 2020 over Passief beleggen voor de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB). Toelichting over wat indexbeleggen nu juist is en wat het verschil is met het klassieke actieve beleggen. 

Lees verder